Energiebesparing op maat

Deskundige adviseurs aan jouw zijde

Milieubewust wonen

"Installateurs zonnepanelen verzwijgen extra kosten"

Eerlijk, transparant en duidelijk

Realistische terugverdientijden

Klaar voor een groene toekomst

Installatie zonnepanelen

Een uitspraak die wij graag ontkrachten

Wie het nieuws rondom zonnepanelen recent heeft gevolgd zal wellicht hebben gelezen dat installateurs, volgens energievergelijker Keuze.nl, vaak de terugverdientijd misleidend voorstellen aan klanten. Dit doen ze met achterhaalde offertes, waardoor het terugverdienen van de kosten tot wel zes jaar langer duurt dan van tevoren is aangegeven.

Bij ADS-Services geloven we in volledige transparantie en eerlijkheid richting onze klanten. Onze benadering is gebaseerd op het verstrekken van nauwkeurige informatie en het presenteren van realistische verwachtingen aan onze klanten.

Hoe kan de terugverdientijd worden verzwegen?

De terugverdientijd van zonnepanelen kan op verschillende manieren worden verzwegen. Uit het onderzoek van keuze.nl blijkt dit met name te maken te hebben met de calculators en onrealistische tarieven die u leest op websites van installateurs.

Hierbij kunnen installateurs bijvoorbeeld onvolledige informatie gebruiken bij het berekenen van de terugverdientijd, waardoor de werkelijke kosten en besparingen worden verhuld. Ook kunnen ze bepaalde kostenposten, zoals onderhoudskosten of eventuele netwerkaansluitingskosten, niet volledig meenemen in de berekeningen. Dit kan leiden tot een vertekend beeld van de totale investering en de daadwerkelijke terugverdientijd van zonnepanelen.

“Geen onzekerheden over de terugverdientijd met zonnepanelen. ADS-Services voorziet u van een eerlijk en deskundig advies.”

Maar wat is de terugverdientijd dan wel?

Er zijn installateurs die strooien met 3 of 4 jaar aan terugverdientijden, wat vandaag de dag simpelweg niet realistisch meer is. Wat is de situatie nu dan wel?

Afgelopen zomer zijn energieleveranciers begonnen met het berekenen van extra kosten voor zonnepanelen, waardoor deze optimistische terugverdientijden simpelweg niet meer overeenkomen met de realiteit. Kosten zoals de terugleverkosten, hogere tarieven en andere prijsverschillen zorgen ervoor dat de terugverdientijd daarom gemiddeld 6 jaar langer is. Daarnaast is stroom anno nu voordeliger dan vorig jaar, waardoor de jaarlijkse besparing relatief kleiner is.

 • Welke extra kosten zijn er nog meer naast de aanschafprijs?

  Naast de aanschafprijs en de kosten van installatie kunt u rekening houden met onder andere terugleverkosten, prijsverhogingen, mogelijke verzekeringen voor de zonnepanelen, kosten voor onderhoud en reparaties, en administratieve kosten zoals vergunningen of keuringskosten.

  Een betrouwbare installateur zal u helpen bij het gericht in kaart brengen van al deze potentiële kosten en zal transparant zijn over de totale investering die gepaard gaat met de installatie van zonnepanelen. Bij ADS-Services streven we ernaar om onze klanten volledig te informeren over alle kosten en bijkomende aspecten, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen en niet voor verrassingen komt te staan.

 • Zekerheid over de terugverdientijd: Ons advies

  Wilt u er zeker van zijn dat u een realistische inschatting krijgt van de terugverdientijd van uw investering in zonnepanelen? Dan raden we aan om vooraf goed onderzoek te doen naar alle relevante factoren die van invloed kunnen zijn. Beoordeel daarbij onder andere de ligging en oriëntatie van uw dak, de kwaliteit en capaciteit van de zonnepanelen, de mogelijke belastingvoordelen en de ontwikkelingen in de energiemarkt.

  Op basis daarvan kunt u een inschatting maken van de verwachte opbrengst van uw zonnepanelen en de tijd die nodig is om uw investering terug te verdienen. Vervolgens kunt u offertes opvragen, onderling vergelijken en een weloverwogen beslissing nemen over de installatie van zonnepanelen.

 • De 5 zekerheden van ADS-Services

  • Openheid, transparantie en eerlijkheid
  • Maatwerk en advies bij het verduurzamen van uw woning
  • Kwaliteit en vakmanschap in installatie en service.
  • Betrouwbare en duurzame oplossingen op maat.
  • Ervaring en expertise als installatiebedrijf

Eerlijk, transparant en duidelijk: Dat is ADS-Services

Onrealistische terugverdientijden, onzekere factoren en verborgen kosten staan niet in ons woordenboek. Bij ADS-Services berekenen wij de terugverdientijd van uw investering volgens een transparante en nauwkeurige methode. We houden rekening met alle factoren en kosten die een rol spelen in uw investering. Ook de extra kosten die energieleveranciers sinds vorige zomer hanteren.

Zo is voor u direct duidelijk wat de investering u gaat kosten en binnen hoeveel jaar u de kosten kunt terugverdienen. Samen streven we naar een duurzame toekomst.

ADS-Services B.V.
4.9
Gebaseerd op 8 beoordelingen
powered by Google
Sharwandas DasSharwandas Das
18:44 17 Feb 24
Heel tevreden met de installatie van onze raamkozijn door ADS. Alles netjes geplaatst en heel erg behulpzaam voor andere werkzaamheden zoals verplaatsen van materialen in het huis. Mw. R. Thakoerdin.
Pravesh BPravesh B
12:01 10 Oct 23
Aaron en zijn team hebben duidelijk liefde voor het vak. Ze werken uiterst veilig en zijn voorzichtig met je huis. Als iets tegen zit, hebben ze altijd een oplossing zonder jou daarmee lastig te vallen. Ik geniet van mijn zonnepanelen en de nette installatie ervan. Zeer zeker een aanrader. Er zijn te veel cowboys op de markt. In de toekomst zal ik Aaron zeker benaderen voor uitbreiding of een thuisbatterij.
kevin bekooykevin bekooy
18:14 04 Oct 23
Als klant van A.D.S ben ik erg tevreden over het klusje met zonnepanelen dat ik heb laten doen. De installatie verliep soepel en het team was professioneel en vriendelijk. Ik wil A.D.S zeker aanbevelen!
YadinYadin
15:55 03 Oct 23
Het hele proces was duidelijk, concreet en volgens afspraak. De installatie verliep perfect en de zonnepanelen zijn door een vakkundig team efficiënt geïnstalleerd. Bedankt ADS-services!
Paul vd laanPaul vd laan
17:08 02 Oct 23
Leveren simpelweg vakwerk. Mooie pui geplaatst en zeer tevreden mee! Zeker aan te raden.
Noureddine YahyaouiNoureddine Yahyaoui
13:20 02 Oct 23
Ik heb mijn zonnepanelen laten plaatsen door dit bedrijf en ik ben blij met het resultaat. De heren zijn vriendelijk en professioneel. Zeker een aanrader.
js_loader

Bel mij terug

Contact

Ads Services

Daarom kiest u voor ons

 • Team van professionals
 • HR Glas vervangen
 • Focus op duurzaamheid en klanttevredenheid
 • Installatiewerkzaamheden
Offerte aanvragen